90 dagen proefslapen*
 
Vragen? +31 85 - 001 20 85

 
90 dagen proefslapen*
 
Vragen? +31 85 - 001 20 85

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Waterbed kopen? In 10 Stappen een waterbed bestellen!

 

Stap 1: Waarom een waterbed kopen?

Wanneer u bekend bent met het slapen op een waterbed, dan kent u de voordelen van dit bed. Slapen op een waterbed staat synoniem voor een hoog slaapcomfort en uitgerust wakker worden. Een watermatras ondersteund uw lichaam in zijn geheel en voorkomt dat er drukpunten ontstaan. Bij het samenstellen van het watermatras houden wij rekening met uw gewicht, lichamelijke klachten, lengte en diverse andere parameters. Onze medewerkers zijn u graag tot dienst bij het samenstellen van uw nieuwe waterbed.

Advies van onze slaapadviseur: Een waterbed zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning van uw lichaam!

Wat is een waterbed?

Veel mensen denken bij een waterbed aan het waterbed zoals die in de jaren 70 en 80 verkocht werd. Deze bedden zijn veelal niet gestabiliseerd en hebben een laag comfort. De laatste jaren hebben waterbedden zich verder ontwikkeld tot bedden met een zeer hoog comfortniveau en kunnen wij de stabilisatie naar wens aanpassen. De softside rand maakt dat in- en uitstappen nu veel makkelijker gaat, dan bij de eerste generatie hardside waterbedden.

Waarop moet ik letten bij het kopen van een waterbed?

Veel van onze klanten klanten oriënteren zich online wanneer ze een waterbed gaan kopen. Wat is het beste waterbed? Waarop moet ik ik letten bij het kopen van een waterbed? Welke keuzes moet ik maken? In dit artikel proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over alles wat komt kijken bij de aankoop van een waterbed. 

Wat kost een goed waterbed?

De prijs van een goed waterbed ligt ongeveer tussen de €399,- en de €3000,-. Alle waterbedden van Waterbed Discount worden in onze eigen fabriek geproduceerd. Wij zijn dus zelf 100% verantwoordelijk de kwaliteit van uw nieuwe bed. De uiteindelijk kosten van een waterbed worden hoofdzakelijk bepaald door het model en afmeting welke u kiest, door de stabilisatie graad van het watermatras, de accessoires, eventuele montage en door de afwerking van uw waterbed. De prijs van het Basic waterbed start bij €399,-. De prijs van ons meest luxe waterbed begint bij €799,-.

Hoe goed is een waterbed voor mijn rug?

Bij rugklachten is een goede ondersteuning belangrijk. Een gestabiliseerd waterbed geeft een zeer goede ondersteuning aan het lichaam. Een goed gestabiliseerd watermatras voorkomt drukpunten en ondersteund uw nek, rug en hoofd optimaal. Wij kunnen de stabilisatie van het watermatras aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur. Laat u vrijblijvend adviseren door onze ervaren slaapadviseurs. 

 

Voordelen en nadelen van een waterbed

 

Welke voordelen heeft een waterbed?

Een waterbed kent diverse voordelen ten opzichte van een standaard matras.

  • Temperatuur regelbaar: Koel in de zomer en warm in de winter.
  • Vormvast: Een waterbed behoudt zijn vorm. Na 5 jaar is het slaapcomfort identiek aan dag 1.
  • Stabilisatie: De stabilisatie wordt aangepast naar uw lichaam.
  • Duo watermatras: Bij een tweepersoonsbed met duo watermatras is temperatuur en comfort instelbaar per matras.

Welke nadelen heeft een waterbed?

Het verwarmen van een watermatras vergt energie. Een waterbed is relatief zwaar omdat deze gevuld is met water. Hierdoor is het verhuizen van een waterbed lastiger dan het verhuizen van een normaal bed. Verder vergt het water in een watermatras onderhoud. 

Welk waterbed kies ik?

U kunt bij ons kiezen uit 4 normale waterbedden en een lichtgewicht waterbed.

Lichtgewicht Waterbed

Het lichtgewicht watermatras kan geplaatst worden op een stevige lattenbodem of boxspring bed.

Waterbed Basic

Het goedkoopste waterbed is ons Basic model met een afmeting van 140x200 cm. Met dit bed maken wij een waterbed bereikbaar voor iedereen! Dit bed kan gestabiliseerd worden tot een stabilisatie graad van 95%.

Waterbed Premium Softside

Ons meest verkochte bed! U kunt dit populaire premium softside waterbed geheel naar uw eigen wensen samenstellen. Standaard heeft dit bed 5 individuele stabilisaties naar keuze. Optioneel zijn er diverse andere stabilisaties mogelijk!

 

Waterbed Premium Split

Waterbed met kleur bed-splitomranding met keuze uit 21 hoogwaardige stofkleuren. Zeer mooi bed voor een ongelofelijk lage online prijs. Standaard voorzien van 5 individuele stabilisaties naar keuze. Optioneel bieden wij nog diverse andere stabilisatie opties aan!

Waterbed Premium Boxspring

Een waterbed met een boxspring look? Dit boxspring waterbed is qua uiterlijk niet te onderscheiden van een normaal boxspring bed. Een bed zonder concessies met standaard 5 individuele stabilisaties naar keuze. Ook hier bieden wij optioneel diverse stabilisatie opties aan zoals extra stabilisatielagen, een lendensteun, een schuimkern en een 3D Fiber kern met 5 zone drukverdeling. Standaard is dit bed voorzien van kwalitatief goede bedpoten.

 
Advies van onze slaapadviseur: kies het bed dat bij uw smaak en budget past! 

 

Stap 2: Welke waterbed afmeting kies ik?

Wij verkopen softside waterbedden. Deze bedden zijn voorzien van een softside rand van 7 centimeter voor isolatie en om het in en uitstappen te vergemakkelijken. Een waterbed is dus 2 x 7 cm. = 14 cm. langer en breder dan een standaard bed.


Afmeting waterbed bepalen

Welke bedlengte adviseren wij?

 

  • Bent u maximaal 1.80 meter lang? Wij adviseren dan een minimale bed lengte van 200 cm.
  • Bent u tussen de 1.80 meter en 1.90 meter lang? Wij adviseren dan een minimale bed lengte van 210 cm.
  • Bent u tussen de 1.90 meter en 2.00 meter lang? Wij adviseren dan een minimale bed lengte van 220 cm.

 

Extra groot waterbed nodig? Maatwerk is mogelijk!

Wanneer u (of uw partner) langer bent dan 2 meter of een extra groot waterbed wenst, dan is maatwerk mogelijk. Wij produceren namelijk alle waterbedden zelf in onze fabriek. Ook een rond waterbed behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor gerust contact met ons op via chat, telefoon of e-mail.

Werkelijk slaapoppervlak

76x186
76x196
76x206
86x196
86x196
86x206
106x186
106x196
106x206
126x186
126x196
126x206
146x186

Werkelijk slaapoppervlak

146x196
146x106
166x186
166x196
166x206
186x186
186x196
186x196
186x226
226x186
226x206
204 rond
 

Tabel: Afmetingen van onze waterbedden.

Advies van onze slaapadviseur: Tel altijd 14 cm op bij de afmetingen van een standaard matras.

 

Stap 3: Kies ik voor en mono watermatras of voor een duo watermatras

De keuze tussen een mono of een duo watermatras hangt af van een aantal factoren. Gaat u bijvoorbeeld een eenpersoons waterbed kopen of kiest u voor een tweepersoons waterbed?

Mono watermatras

 

 

Mijn waterbed heeft een breedte van 140 cm of kleiner?

Wanneer uw bed breedte kleiner is dan 140 cm dan is deze alleen leverbaar in een mono watermatras uitvoering. Een 1 persoons waterbed hoeft ook niet uitgevoerd te worden met een (tweepersoons) duo watermatras. Dit omdat dit bed door slecht 1 persoon beslapen zal worden.

Duo watermatras met 2 losse watermatrassen

Mijn waterbed heeft een minimale breedte van 160 cm of hoger?

Wanneer u kiest voor een 2 persoons waterbed van minimaal 160 cm breed dan brengt dit een extra keuze optie met zich mee. Tijdens het configureren van uw waterbed kunt u kiezen voor een duo watermatras of voor een mono watermatras. Een mono watermatras omvat één matras voor het gehele bed. Wanneer u kiest voor een duo watermatras dan ontvangt u 2 watermatrassen die in het midden gescheiden worden door een thermo scheidingswand

 
  Mono watermatras Duo watermatras
Prijs Goedkoopste keuze Iets hoger
Temepratuur individueel instelbaar Nee Ja
Stabilisatie individueel instelbaar Nee Ja
Comfort Voldoende Hoog

Een mono watermatras bestaat uit één waterzak, terwijl een duo watermatras 2 losse waterzakken omvat. Bij een duo watermatras is stabilisatie en temperatuur individueel instelbaar. Prefereert uw partner een warm of juist een koud bed? Dit is bij een duo watermatras individueel instelbaar.

Advies van onze slaapadviseur: Wij adviseren bij een tweepersoons waterbed altijd om te kiezen voor een duo watermatras.

 

Stap 4: Kies ik voor EN71 vinyl of voor Mesamoll 2 vinyl van Lanxess

Na het kiezen van de juiste afmeting krijgt u de keuze tussen 2 soorten vinyl. Onze watermatrassen zijn leverbaar in DIN EN 71-3 gecertificeerd vinyl en in het extra luxe Mesamoll 2 vinyl van Lanxess. Beide vinylsoorten zijn uitstekend geschikt voor watermatrassen. De lasnaden zijn sterk en lekkage zal niet snel voorkomen. Toch zijn er verschillen tussen deze 2 soorten vinyl.

Wat zijn de verschillen tussen Lanxes Mesamoll 2 vinyl en DIN EN 71-3 gecertificeerd vinyl?

Ten eerste is Mesamoll 2 vinyl 20% dikker ten opzichte van het door ons toegepaste EN71 vinyl. Het watermatras zal hierdoor langer meegaan en het is sterker. Er zijn ook verschillen in de garantie. Zo ontvangt u bij het EN71 vinyl 5 jaar garantie op lekkage bij de lasnaden. Op Mesamoll 2 vinyl van Lanxess geven wij zelfs 10 jaar garantie op de lasnaden. Mesamoll 2 vinyl is speciaal ontwikkeld voor waterbedden en is zeer slijtvast.

Advies van onze slaapadviseur: Beide vinylsoorten zijn uitstekend geschikt voor waterbedden. Kies voor Lanxess Mesamoll 2 vinyl wanneer u extra dik en sterk (gezondheidsvriendelijk) vinyl wenst met 5 jaar extra garantie op de lasnaden.

 

Stap 5: Welke waterbed stabilisatie kies ik?

Wanneer u voor het eerst een waterbed aanschaft dan kan het kiezen van de juiste stabilisatie opties lastig zijn. Het kiezen van de juiste stabilisatie graad hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, uw gewicht en uw fysieke gestel. De stabilisatie van een waterbed gebeurd in de basis met fiber stabilisatielagen. Wanneer wij meer van deze lagen aanbrengen, dan zal uw waterbed stabieler zijn. Het matras zal minder nadeinen of zelfs geheel stabiel zijn. De Basic waterbedden gaan tot een stabilisatie graad van 95%, ofwel F5. De nadeining bedraagt hier maximaal 1 a 2 seconden.

Watermatras met 95% demping

Watermatras met 95% demping 5 vezellagen ca. 1-2 seconden tot volledige demping. De overige waterbedden kunnen tot wel 100% a 120% gestabiliseerd zijn.

Watermatras met 120% demping

Watermatras met 120% demping. 8 vezellagen inclusief lendensteun ca. 0 seconde tot volledige demping.

 

Extra stabilisatie opties mogelijk bij onze luxe waterbedden

Bij onze extra luxe uitgevoerde premium waterbedden is zelfs een stabilisatie van 120% (F8) mogelijk. Bij een 100% gestabiliseerd waterbed is er zo goed als geen deining. Ook zijn bij de luxe waterbedden extra stabilisatie opties mogelijk zoals een lendensteun, een zwaar gestabiliseerde Aqua Sense Foam schuimkern of een 3D Fiber kern met 5 zone drukverdeling voor gelijkmatige ondersteuning aan uw heupen en buik. Deze stabilisaties zijn mogelijk bij het Premium Softside waterbed, het Premium Split waterbed en het populaire Premium Boxspring waterbed!

Advies van onze slaapadviseur: Heeft u geen ervaring met het slapen op een waterbed? Laat u zich dan eerst voorlichten door onze ervaren slaapadviseurs. Wij helpen u met het maken van de juiste keuzes voor jarenlang optimaal slaapcomfort.

 

Stap 6: Wat is de beste waterbedverwarming?

Een waterbedverwarming wordt onder het watermatras bevestigd. Het zorgt ervoor dat het water in het watermatras verwarmt wordt. Zowel in de zomer als in de winter is deze verwarming ingeschakeld.

Bij het configureren van een waterbed is de Delta-K keramische verwarming standaard inbegrepen. Optioneel kunt u kiezen voor een keramische Sigma-K verwaming, een Carbon verwarming Classic Analoog of de digitale Carbon waterbedverwarming IQ Digitaal.

Hieronder zetten wij de belangrijkste verschillen op een rijtje.

 

Delta K Keramische Verwarming Analoog

De Delta-K keramische waterbedverwarming is standaard inbegrepen bij uw bed. Het Temperatuurbereik 24 °C tot 32 °C en de thermostaat is niet afkoppelbaar van het verwarmingselement.

Sigma K Keramische Verwarming Analoog

Tegen een kleine meerprijs kunt u kiezen voor de Sigma-K keramische waterbedverwarming. De temperatuurbereik is 24 °C tot 36 °C. De thermostaat is afkoppelbaar van het element en is dus vervangbaar.

Carbon Verwarming Classic Analoog

Dit high tech carbon verwarmingselement heeft een groot oppervlak en bestaat uit een flexibel carbon verwarmingselement. De thermostaat is afkoppelbaar van het carbon element. Met een temperatuurbereik van 25 °C tot 35 °C is dit een uitstekend analoog uitgevoerd waterbed verwarmingselement op basis van carbon technologie.

Carbon Verwarming IQ Digitaal

De carbon verwarming IQ Digitaal is het meest luxe model. Deze digitale carbon IQ waterbedverwarming is het paradepaardje van het merk Carbon Heater®. Het element is digitaal uitgevoerd en heeft een temperatuurbereik van 24 °C tot 36 °C. De unieke netvrijschakeling maakt dat dit element volledig spanningsloos is wanneer deze uitgeschakeld is. Hierdoor zal de toch al zeer lage elektromagnetische straling van alle elementen gereduceerd worden tot 0.

 

 

Stap 7: Welke waterbed tijk kies ik?

Bij het samenstellen van uw waterbed kunt u kiezen uit 3 tijken. De Comfort waterbed tijk, de Tencel waterbed tijk en de Silvertouch waterbed tijk. Een tijk is voor een waterbed extra belangrijk omdat het matras gevuld is met water. Deze dient dan ook van een goede kwaliteit te zijn.


Wat is de beste waterbedtijk?

Even terug naar de basis, wat is nu eigenlijk een goede waterbed tijk? De beste tijk is een tijk die zowel uw watermatras beschermt tegen vuil en transpiratie en die u comfort biedt door een optimale regulatie van vocht en temperatuur. Alle tijken in ons assortiment voldoen aan deze eisen.

De Comfort tijk is ons standaard model. Deze tijk heeft een goede prijs / kwaliteitsverhouding en voelt lekker zacht aan. De Tencel tijk is een een iets zwaarder uitgevoerde tijk met Tencel vezels. Deze vezels hebben zeer goede vochtregulerende eigenschappen. Ook de Silvertouch tijk is een zware tijk. In deze tijk is zilver verwerkt dat bekend staat om haar antibacteriële eigenschappen. Uw tijk blijft langere schoon en fris.


Topliner

Optioneel kunt u een topliner mee bestellen. Een topliner is een extra beschermlaag tussen u en uw watermatras. Wanneer u gebruik maakt van een topliner dan hoeft u het watermatras minder vaak te reinigen.

Advies van onze slaapadviseur:Een waterbed tijk reguleert temperatuur en vocht. U kunt een tijk kiezen die het beste aan uw persoonlijke voorkeur voldoet. Alle tijken zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen goed voor waterbedden. Kies voor extra bescherming en gemak voor een topliner.

 

Stap 8: Maak uw bed af met de onze extra opties?

Standaard bieden wij onze bedden zeer compleet aan. Voor verschillende waterbedden bieden wij diverse extra opties aan.

Isolatiemat

Een isolatiemat isoleert de onderzijde van uw watermatras. Hiermee kunt u extra energie besparen bij de verwarming van uw waterbed.

Extra waterbed tijk

Wanneer u kiest voor een afritsbare waterbed tijk dan is het handig om een extra tijk te hebben. Wanneer uw tijk in de was gaat, dan is er een extra vervangende tijk beschikbaar. Een extra ondertijk is niet nodig omdat deze de onderzijde van uw watermatras omsluit en hierdoor niet verwijderd kan worden.

 

Foamranden

Softside foamrand HR RG40 + Visco laag

 

Optioneel kunt u kiezen voor smalle LLF foamranden. Hiermee creëert u een langer ligvlak. Voor extra comfort bieden wij ook een softside soft-instap aan ofwel Softside HR RG40 schuimrand voorzien van een Visco laag. Deze 5 cm dikke laag luxe traagschuim zorgt voor extra comfort.

 

Hoofdwand

Hoofdbord afwerking waterbed. 
 
Een gestoffeerde hoofdwand geeft extra body aan uw bed. Deze optie maakt uw bed echt ‘af’. Een oversized hoofdbord steekt 20 cm. uit en geeft extra volume aan uw bed. U kunt bij ons kiezen uit verschillende 6 afwerkingen van de hoofdwand.
 

LED verlichting

Met een LED leeslamp kunt u voor het slapen een boek lezen. De automatische LED instapverlichting zorgt voor een veilige in- en uitstap. De dubbel uitgevoerde sensor zorgt ervoor dat de LED verlichting onder uw bed automatisch geactiveerd wordt.

Waterbed onderstel met bedlades

Extra opbergruimte nodig onder uw bed?. Wij kunnen in het onderstel van uw waterbed 6 opberglades aanbrengen. 

Nachttafel

Optioneel kunnen wij een bijpassende hocker meeleveren met uw bed.

Waterslangenset

In een tuinslang zitten bacteriën en algen. Kies voor deze set zodat een schone vulling gegarandeerd is. U kunt met de duo set zelfs 2 watermatrassen tegelijk vullen.

 

Waterbed met extra hoge instap

Standaard is de instaphoogte van onze bedden 45 cm. Tegen een meerprijs kunnen wij uw waterbed verhogen van 52 cm of zelfs 60 cm.

 

Ligcomfortpomp

Stel het ligcomfort nog persoonlijker in met een ligcomfort pomp. Met deze pomp kunt u kleine hoeveelheden water in en uit uw watermatras halen

Waterbed hoeslakens

Kies voor hoeslakens van Waterbed Discount en ontvang een goed passend hoeslaken bij uw waterbed. Koop meerdere waterbed hoeslakens en ontvang extra korting op uw hoeslaken.

Advies van onze slaapadviseur: Wij bieden diverse extra opties aan. Kies bijvoorbeeld een waterbed met extra hoge instap of een waterbed met extra bedlades. Uw budget en persoonlijke voorkeuren zijn hierbij leidend.

 

Stap 9: Hoe verloopt het traject na de aankoop van mijn waterbed?

U kunt bij ons zowel online een waterbed bestellen of een waterbed kopen bij onze showroom. Zodra u online uw waterbed besteld heeft, komt deze bij ons binnen in ons systeem. Wij zullen daarna uw waterbed samenstellen en uitleveren binnen de gestelde levertijd.

Voorraad bedden

Wanneer u gekozen heeft voor een voorraad bed dan geldt ‘Vóór 12:00 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd’. Zodra uw waterbed bij u geleverd is, dan kunt u met onze handleiding en online video instructies uw waterbed zelf installeren en monteren.

Montage softside waterbed en basic waterbed

Montage door onze monteurs

Voor slechts €79,- kunnen wij de montage van uw waterbed uit handen nemen. Onze monteur zal binnen 5 tot 10 werkdagen na aankoop het waterbed monteren. Tegen een meerprijs kunnen wij ook uw oude bed demonteren. De monteur neemt uw nieuwe waterbed mee, zodat u slechts eenmaal aanwezig hoeft te zijn bij de montage.

Advies van onze slaapadviseur: met onze instructievideo’s en handleiding kunt u uw waterbed zelf plaatsen. Voor een vakkundige montage kunt u uw waterbed ook laten monteren door onze gespecialiseerde waterbed monteurs.

 

Stap 10: Hoe moet ik mijn waterbed onderhouden?

Een waterbed vergt onderhoud. Dit geldt zowel voor het water en vinyl binnenin uw watermatras alsmede voor het vinyl aan de buitenzijde van uw watermatras.


Standaard waterbed onderhoudsmiddelen

Wanneer uw waterbed standaard goed onderhouden wordt dan is dit veelal afdoende. Bij eventuele problemen zoals luchtbelvorming zijn er middelen beschikbaar die dit kunnen oplossen. Echter, voorkomen is beter dan genezen. regelmatig onderhoud is dus belangrijk voor een goede balans in uw watermatras.

Waterbedconditioner

Waterbedconditioner zorgt ervoor dat algen en bacteriën geen kans krijgen. Ook bevat het middel toevoegingen die het vinyl van binnenuit verzorgen. Wanneer u uw waterbed voor het eerst vult dan adviseren wij het gebruik van een ‘Waterbed Start Conditioner 500ml’. Dit geeft een extra boost. Waterbed conditioner dient volgens voorschrift eenmaal per 6 maanden aan het watermatras toegevoegd te worden.

Waterbed vinylreiniger

Waterbed Discount vinylreiniger is speciaal geschikt voor waterbedden. Met dit middel kunt u uw watermatras en veiligheidsvoering schoonmaken en onderhouden. Het middel verwijderd verontreinigingen en zouten en het voorkomt uitdroging van uw watermatras. Wij adviseren u om dit onderhoudsmiddel eens in de 6 weken te gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van een topliner dan kan het minder frequent toegepast worden.

Waterbed Anti-schuim

Dit middel voorkomt schuimvorming in uw watermatras. Het middel geeft Optimale bescherming voor uw waterbed.

 

Wellness middelen

Onze waterbed aroma’s verzorgen uw watermatras en geven een heerlijke geur af. Deze producten geven een extra wellness beleving aan het slapen in uw waterbed. Er zijn verzorgingsmiddelen toegevoegd maar dit product vervangt niet de halfjaarlijkse waterbed conditioner behandeling.

 

Probleem oplossers

Wanneer onderhoud niet op regelmatige basis plaatsvindt dan kunnen er problemen ontstaan. Te denken valt aan een waterbed dat ‘stinkt’ of luchtvorming in uw watermatras. Ook kan een waterbed lek raken. Voor al deze problemen zijn er ook oplossingen binnen ons assortiment onderhoudsmiddelen.

Waterbed reparatiepakket

Deze waterbed reparatieset bevat lijm en reparatie vinyl. Hiermee kunnen kleine lekkages gerepareerd worden.

Waterbed geurneutralisatie

Wanneer uw watermatras aan de buitenzijde een onaangename geur heeft dan is dit middel een mogelijke oplossing. Waterbed geurneutralisatie maskeert en voorkomt geuren.

Waterbed behandeling

Wanneer onderhoud niet goed heeft plaatsgevonden dan kan er bacterievorming ontstaan. Waterbed behandeling is een antibacteriële waterbehandeling. Met dit product kunt u mogelijk het leegpompen van uw waterbed voorkomen.

Waterbed Luchtbinder

Bacteriën kunnen soms luchtbellen in uw waterbed veroorzaken. Waterbed luchtbinder is een middel dan zuurstof bindt. Hierdoor blijft uw watermatras vrij van luchtbellen.

Advies van onze slaapadviseur: een waterbed vergt onderhoud. Noteer in uw agenda wanneer er waterbed conditioner moet worden toegevoegd aan uw watermatras. Reinig elke 6 weken de buitenzijde van het watermatras met waterbed vinylreiniger.

 

Vragen?

Heeft u vragen over waterbedden of de aanschaf van een waterbed? Waterbed Discount helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuzes. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.